İçeriğe geç

Sigara Sarmanın Püf Noktaları

on

Sigara sarmanın püf noktaları için bu yazımızda sizlere detayları ile beraber bazı püf noktalarından bahsedeceğiz. Tütün kullanımı ülkemizde son zamanlarda önemli artış göstermiştir. Ancak sarma konusunda biraz püf noktalara ihtiyacınız olacak. Adıyaman tütünü veya benzeri tütünler kullanırken bu püf noktalar size oldukça yardımcı olacaktır. Özellikle içiminizi daha keyifli hale getireceğiniz püf noktalarına şimdi geçebiliriz.

sigara sarmanın püf noktaları

Sarma Sigara Nasıl Hazırlanır?

Sigara sarmak için öncelikle iki seçeneğiniz var. Makaron adı verilen boş sigara tüpleri ile makine kombinasyonu tütüne yeni başlayanlar için ideal diyebiliriz. Boş sigara tüpleri makinenin ağız kısmına geçirilir ve isteğe göre sıkı veya hafif bir tütün hazneye doldurulur. Bu esnada dikkat etmeniz gereken nokta çok sıkı veya çok hafif olmamasıdır. Çok hafif dolum sigaranızın kötü yanmasına ve boğaz yanmasına sebep olur. Bir diğer dikkat etmeniz gereken nokta ise eşit dağıtma. Sigara sarmanın püf noktaları dediğinizde hazneye koyulan tütün çok önemlidir. Eğer tütün hazneye eşit olarak dağılmadı ise bu sararken makinenin sıkışmasına sebep olacaktır. İster çelikhan tütünü ister farklı bir tütün kullanın bu kurala dikkat etmeniz gerekecektir. Bu hususlara dikkat ettiğiniz takdirde zamanla eliniz miktara alışkanlık sağlar.

Çarşaf ile Sigara Sarma

Çarşaf ile sigara sarma ise ileri seviye tütün kullanıcılarının el becerisi ile gerçekleştirdiği yöntemdir. Bu yöntemde çarşaf dediğimiz sigara kağıdına istenilen miktarda tütün doldurulur. İsteğe göre filtre koyulur. Eşit dağıtılan tütün çarşaf el hareketleri ile yuvarlanır. Bunu yeni başlayan bir tütün kullanıcısı yaparken oldukça zorlanmaktadır. Zamanla el alışkanlığı ile gelişecek olan bu beceriyi sizlerde dilerseniz deneyebilirsiniz. Ancak çarşafta tütün kullanımı için geliştirilen makinelerde bu sarımı daha kolay hale getirme şansınız var. Bu makineler ile çarşaf sigara sarımı da normal el hareketlerine göre daha kolay hale gelebilmektedir. Sigara sarma konusunda biraz daha hobi tarafına kaçan bu yöntem sizinde favori yönteminiz olabilir. Sizde Adıyaman tütünü gibi birçok kaliteli tütün ürünlerimiz ile sigara sarma işlemine başlayın.

 

Sarmalık Tütün Olarak Hangi Tütün Seçilmelidir?

Sarmalık tütün olarak Adıyaman tütün çeşitleri hem kalite hem sarma konusunda en iyi seçim olacaktır. Piyasadaki kalitesiz tütünler genelde toz barındırır. Toz barınan bir tütün içeriği ise sarmanızı oldukça zorlaştıracaktır. Özellikle toz tütün sarmada ya makine sıkışması yaşanır ya da sarsanız bile nefes çekimi çok zorlanır. Bu da tütünün arasından nefes geçmeyecek kadar toz birleşimi olduğu anlamına gelmektedir. Adıyaman tütününü elinize aldığınızda sarılmasının ne kadar kolay olacağını lifli yapısından anlayabilirsiniz. Bu nedenle tütün sararken aksilikler yaşamamak için tütün seçimini dikkatle yapmanız gerekmektedir. Sizlerde sarmalık tütün çeşitlerimizi hemen buradan inceleyebilirsiniz.

Related Posts

Adıyaman Çelikhan Tütünü: En Kaliteli Tütünün 8 Özelliği
February 09, 2024
Adıyaman Çelikhan Tütünü: En Kaliteli Tütünün 8 Özelliği

Adıyaman Çelikhan Tütünü satın almak istiyor musunuz? Yüzyıllardır tütün, insan medeniyetinin bir parçası olmuş ve dünyanın çeşitli bölgeleri...

Daha fazla bilgi edinin
Çelikhan Tütünü: Çelikhan Deyince Akla Gelen İlk Tütün
February 09, 2024
Çelikhan Tütünü: Çelikhan Deyince Akla Gelen İlk Tütün

Çelikhan Deyince Akla Gelen İlk Tütün nedir? Adıyaman’a özgü bir tütün çeşididir. Çelikhan tütünü yapısından ve kalitesinden dolayı...

Daha fazla bilgi edinin
Drawer Title
Coupon
Benzer Ürünler